Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
fényáteresztő függöny szokitex

Tippek fényáteresztő függönyökhöz:

Először szedje ki belőle a görgőket, hogy a mosás közben ne sérüljön a függöny

Szépen hajtogassa össze, hogy ne gyűrődjön az anyag!

Ha teheti áztassa be, hogy garantálja a függöny hosszú élettartamát! Hogyan? A megoldás pedig a következő:

Csak és kizárólag kéz meleg vízbe rakja! Öntsön egy kis finom mosószert bele és körülbelül 4-5 órát áztassa! Majd engedje le róla a vizet, tapicskolja ki óvatosan! Véletlenül se csavarj! Majd hajtsa össze még kisebbre és rakja a mosógépbe 30 fokos kímélő mosásra, 500-600 fokos centrifugával!

Ha nincs lehetősége az áztatásra, akkor rakja egyenes a mosógépbe. Fontos, hogy ebben az esetben is maximum 30 fokos, kímélő programot válasszon, 500-600 fokos centrifugával!

Amint kiveszi a függönyt a mosógépből, rögtön rakja vissza a karnisra, hagyja lógva megszáradni.

Ne essen pánikba, ha a hajtások meglátszanak, hiszen 2 nap alatt kihúzza magát. Ha mégis meglátszik rajta egy-két gyűrődés, óvatosan, gőzölős vasalóval nyomjon rá egy kis gőzt! Ha az anyaga organza, mely nagyon könnyen gyűrődik, akkor sajnos a leggondosabb mosás mellett is vasalni kell. Alacsony hőfokon, nagy odafigyelés mellett!

Évente maximum kétszer mossuk őket!

sötétítőfüggöny szokitex

Tippek dekor vagy sötétítő függönyökhöz:

Ha nálunk varratta függönyét, akkor abban megtalálja a textilkresz matricát, mely segítséget nyújt a mosási instrukcióival.

Ezen a matricán megtalálja az információkat arra vonatkozóan, hogy mosható-e vagy csak vegyileg tisztítható.

Ha mosható a függöny, akkor mosás tekintetében ugyanúgy járjon el mint a fényáteresztőnél. A dekor vagy sötétítő függönyt nem szabad visszaakasztani mosást követően, hanem először kicsit száradni hagyjuk, majd enyhén nyirkosan vasaljuk.

Jó megoldás a dekoroknál a gyakori porszívózás! Nem kell minden esetben mosni, néha az is hasznos, ha levesszük és kiporoljuk, kirázzuk őket! Így csak 1-2 évenként elég őket mosni.